Bir adım daha atıldı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Bir adım daha atıldı

19.10.2012

Reşitpaşa halkı, yıkım politikalarına karşı durmak için örgütleniyor. Yurttaşlar, direniş yolunda bir adım daha attı. Kentsel dönüşüm kapsamında mahallelerinde yaşanacak mülkiyet problemlerinin çözümü için kurdukları kooperatif çatısı altında hak mücadelesine “Evine sahip çık!” çağrısıyla başladı. Halkın bilgisi ve onayı olmadan hiçbir evrakın altını imzalamayacağını ve yurttaşın hakları doğrultusunda hareket edeceğini her zaman yineleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de destek verdiği toplantıda siyasi parti yöneticileri, sivil inisiyatif temsilcileri, muhtarlar ve Reşitpaşa halkı yer aldı.
 

Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Mehmet Metilli, Mustafa Tok ve Sarıyer Belediye Meclisi Üyesi Gökan Zeybek’in de hazır bulunduğu toplantıda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bir konuşma gerçekleştirdi. Birliğin, bir arada yaşama yetisinin ve barışın, yurdumuzun yüzlerce yıllık toplumsal geleneğinde hep var olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Genç, “Koşullar ne olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi hiçbir zaman akıllarımızdan çıkarmamalıyız. Bizi biz yapan bu niteliği her zaman korumalıyız. Reşitpaşa halkının kurduğu kooperatif de bu niteliğimizin bir örneğidir” dedi.
 

Genç: Halkın, sürecin içinde olması temel şarttır

Başkan Genç, toplumsal meselelerinin çözüme kavuşturulması için halkın, sürecin içinde olmasının temel şart olduğuna işaret ederek; sadece siyasi partilerin kendi içinde gerçekleştireceği diyalogun yetersiz ve sorunları çözmekten uzakta kalacağını ifade etti. “Sarıyer’in özellikle tepe mahallelerinde yaşayan yurttaşların sorunları bugüne kadar çözülmeliydi” diyen Genç, konuşmasında Vakıfbahçe’de yaşanan süreci de değerlendirdi. Büyükşehir arazileri üzerindeki bazı uygulamaların çelişkileri de beraberinde getirdiğinin altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2003 yılında hazırlanan Sarıyer İmar Planları’nın, bugün için sorunları gidermekten uzak olduğunu belirtti.
 

“Yurttaşların haklarına sahip çıkmak, biz yöneticilerin görevidir

Genç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle yurttaşların burada barınma ve yaşamlarını devam ettirme koşullarını sağlamak ve yurttaşın haklarına sahip çıkmak biz yöneticilerin görevidir. Bunu mutlaka tesis etmek zorundayız. Ben, belediye başkanı olarak, sizlerin oylarıyla seçilmiş biri olarak, bu sürecin her aşamasında halkın yararı doğrultusunda çalışmaya ve en objektif şekilde hareket etmeye hazırım.”
 

Genç, kooperatifleşmenin önemine dikkat çekti

Kooperatifleşmenin önemine de değinen Genç, “Yurttaşlar mutlaka bir araya gelmeli ve haklarını kooperatifler kurarak, sivil inisiyatifi ön plana çıkararak aramalı. Bunun önemi çok büyüktür. En nihai çözüm, kooperatifler ile Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı sözleşmededir” şeklinde konuştu.
 

Toplantıya CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban da katıldı.