Başkan Genç’e Fransız elçilerinden tanışma ziyareti | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Başkan Genç’e Fransız elçilerinden tanışma ziyareti

19.12.2011
Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro ve Pierre Loti Fransız Lisesi Müdürü Christophe Laborde, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro ve Pierre Loti Fransız Lisesi Müdürü Christophe Laborde, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e nezaket ziyaretinde bulundular.

İstanbul’un kültürel bakımdan zengin ilçe belediyelerini ziyaret ettiklerini ve bu amaçla en güzide ilçelerden biri olan Sarıyer’i görmek ve belediye başkanı ile tanışmak için nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, son günlerde iki ülke arasında yaşanan diplomatik krizin dostluklarını bozmayacağını belirterek Şükrü Genç ile tanışmaktan mutluluk duyduklarını ve bu vesileyle her alanda işbirliği kurmak arzusunda olduklarını dile getirdi.

Başkan Genç, Fransız heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, büyükelçinin sözlerine katıldığını dile getirdi. Genç, diplomatik sorunların çok sık değişkenlik gösterebildiğini, parlamenterler arası sürtüşmelerin iki ülke halkının ilişkilerini zedelememesi gerektiğini, yerel yönetimler olarak toplumun yararına olacak her konuda din, dil, ırk gözetmeden uğraş vermenin kendilerinin asli görev ve sorumluluklarında olduğunu söyledi. Bununla birlikte bir belediyenin görevinin sadece yol, kanalizasyon veya kaldırım yapmak olmadığını, kadın ve gençlik sorunları ve eğitim gibi sosyal konularda da diğer sivil toplum örgütleriyle el ele vererek halkın sorunlarını çözmekle yükümlü olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir’inde iştirak ettiği ziyarette,  ‘Kardeş Şehir’ projesi oluşturmak ve bu vesileyle iki ülke arasında bir dostluk bağı kurmak konusunda fikir birliğine varıldı. Seçkin Özdemir, önceleri Almanya ve Fransa arasında yaşanan büyük anlaşmazlıklar ve sorunların yerel yönetimlerin karşılıklı diyalogları ve ortak projeleri sayesinde aşıldığını ve bugün Avrupa Birliği ülkeleri arasında en iyi anlaşan iki ülke durumuna geldiklerini anımsattı. Özdemir, Sarıyer Belediyesi olarak sosyal ve kültürel alanlarda Fransız meslektaşlarıyla ortak projeler üretmeye hazır olduklarını söyledi.

Fransız heyetinin ziyareti, topluca çekilen fotoğraf ve oluşturulacak projeler için tekrar bir araya gelme dilekleriyle sona erdi.