BAŞKAN GENÇ: “BURASI BİLİM YUVASI OLACAK” | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BAŞKAN GENÇ: “BURASI BİLİM YUVASI OLACAK”

22.08.2018
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Sivas Taşgeçit Köyü’nde Şimşek Dede Cem ve Kültür Evi’nin açılışına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, “Burası insanlara tam anlamıyla hizmet veren bir bilim yuvası olacak” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Kurban Bayramı dolayısıyla Anadolu köylerini dolaşmaya devam ediyor. Bayramın birinci günü memleketi Şebinkarahisar’da şehit ailelerini ziyaret eden Başkan Genç’in ikinci durağı Sivas’ın Suşehri ilçesi oldu. Burada dernek başkanları ile bir araya gelen heyet bayramın ikinci gününde Kangal ilçesine bağlı Taşgeçit Köyü’nde Şimşek Dede Cem ve Kültür Evi açılışına katıldı. Açılış kurdelesini Cem evine adını veren Şimşek Dede, Kangal Kaymakamı Mahmur Sami Yılmaz, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, CHP eski Sivas milletvekili Ali Akyıldız, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Günday ile birlikte kesen Başkan Genç, cem ve kültür evini gezdi.

 

BİZ BU BAYRAĞI SONUNA KADAR TUTACAĞIZ

 

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Şükrü Genç yaptığı konuşmada Anadolu kültürünün yaşatılması için insanların üzerine düşen önemli sorumluluklardan bahsetti. Başkan Genç şöyle konuştu: ““Bu ulvi topraklar terk edilmekle gelişmez. Devletin tarım politikası ne olursa olsun önemli olan bizim kazanımlarımızı devam ettirmesidir. Şimşek Dede’nin cesaretinin bize ışık tuttuğuna inanıyorum. Bu Cem evini sadece insanların dini telkin aldığı, ihtiyaçlarını giderdiği yer olarak algılamamak lazım. Biz bu bayrağı sonuna kadar tutacağız. İnsanlar buraya geçmişini aramaya, yarınını görmeye geliyor. Dolayısıyla burayı ne olarak adlandırırsanız adlandırın insanlığa tam olarak hizmet veren bir bilim merkezi olacağının bilincinde olun. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Emanetimizi korumalıyız. Cumhuriyetin bekçileri olduğumuzu sakın unutmayın.”  Etkinlik Sabahat Akkiraz konserinin ardından son buldu.