Başkan Genç, Tarabya Spor’u yalnız bırakmadı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Başkan Genç, Tarabya Spor’u yalnız bırakmadı

18.01.2012
Boğazın köklü kulüplerinden Tarabya Spor Kulübü’nün düzenlediği dostluk ve dayanışma yemeği, Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirildi. Spora gönül vermiş davetlilerin yanı sıra siyaset dünyasından isimlerin yer aldığı yemeğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

Boğazın köklü kulüplerinden Tarabya Spor Kulübü’nün düzenlediği dostluk ve dayanışma yemeği, Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirildi. Spora gönül vermiş davetlilerin yanı sıra siyaset dünyasından isimlerin yer aldığı yemeğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. 

Kokteylle başlayan organizasyonda davetliler, gitar dinletisi eşliğinde sohbet etti. Yaklaşık 1 saat süren kokteylin ardından yemeğe geçildi. Kar yağışına rağmen önemli oranda katılımla gerçekleşen yemeğin son bölümlerinde ünlü şarkıcı Cengiz Kurtoğlu sahne aldı.


66 yıllık bir çınar

Yemek öncesinde, Tarabya Spor Kulübü Başkanı Başar Biberoğlu bir konuşma yaptı. Tarabyaspor’un 66 yıllık geçmişiyle sadece Tarabya’ya ve Sarıyer’e değil, tüm İstanbul’a başarılı sporcular yetiştiren nadide bir kulüp olduğuna vurgu yapan Biberoğlu, “Kulübümüzü, Sarıyer’de yaşayan tüm değerli fertlerin bir buluşma merkezi olarak geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kulübümüz ayrıca, geleceği temsil eden gençlerimiz için sosyal yaşama adım attıkları bir uğrak yeri olacaktır. Bu vesileyle onlara başkanlık değil ağabeylik, hayata ilişkin rehberlik yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bayrak yarışında sizlerin maddi-manevi katkılarınıza ihtiyaç duyuyoruz. Desteklerini bizden esirgemeyen tüm konuklarımıza ve katkılarından dolayı çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Genç: Sadece yemeğe değil, sürece katılmamız gerekiyor

Biberoğlu’nun ardından, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Sözlerine, “Spor konusunda, gençlik konusunda iddialı olduğumuzu her zaman, her yerde söyleriz. Müthiş bir gençlik potansiyelimiz var. Türkiye eğer gerçekten çağdaş dünyada yerini alacaksa, bu işe amatör spor kulüplerinden başlamak zorundayız” diyerek başlayan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşamın her alanında olmak zorundayız, oluyoruz. Bu noktada, bizim bütçemizde olmamasına rağmen amatör spor kulüplerine kaynak aktarmak gerektiğinin bilincindeyim, farkındayım. Türk toplumuna özgü dayanışma geleneğini ve kültürünü çok daha ileriye taşımak ve sporumuzun temel taşı olan amatör spor kulüplerine desteğimizi her zaman sağlamak zorundayız. Çünkü onların maddi olanaklarının daha elverişli olması; daha çok gence ulaşması, gençlerimizi sokaktan kurtarması, yön vermesi anlamına gelir. Dolayısıyla sadece yemeğe katılmak değil, sürece katılmamız gerekiyor. Herkesin, her bir dönemde özellikle spor alanında uğraş veren kişilere, kurumlara desteklerini esirgememelerini istirham ediyorum. Biz belediye olarak, karınca kararınca, elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle sporcu sağlığı ile ilgili çalışmalarımız içinde amatör futbolcuların tedavilerini gerçekleştiriyoruz, sigortalarını ödüyoruz. Bunlar belki maddi karşılığı olarak büyük tutarlar değil, ama basit bir sakatlığın yanlış tedavisiyle ya da tedavi edilmemesiyle büyük sıkıntılar doğabilir. İleride başarılı olabilecek sporcularımızın geleceği engellenmemeli. Amatör spor kulüplerinin, hiç olmazsa kendi olanaklarıyla sporcu yetiştirebileceği günleri yaratmasını umut ediyor, Tarabya Spor’umuza başarılarla dolu bir gelecek diliyorum.”


Düşmez: Tarabya Spor eski, görkemli günlerine kavuşacaktır

Genç’ten sonra Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (TASKF) Başkanı Ali Düşmez de bir konuşma gerçekleştirdi. Rumelihisarı, Emirgân ve Büyükdere kulüpleriyle birlikte Tarabya’nın Sarıyer’deki en köklü kulüplerden biri olduğuna, ancak bugün gelinen noktada ciddi sıkıntılar çektiğine işaret eden Düşmez, “Eski bir kulüp yöneticisi olarak bu sıkıntıları çok iyi biliyorum. Başar kardeşimi çok gayretli görüyorum. Takımı toparlayarak Tarabya’yı eski, güzel, görkemli günlerindeki görünümüne kavuşturabileceğini düşünüyorum. Biz, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak her zaman kulüplerimizin yanında olacağız” diye konuştu.


Kurtoğlu, davetlileri coşturdu

Konuşmaların ardından ünlü şarkıcı Cengiz Kurtoğlu sahne alarak davetlileri coşturdu. Sevilen şarkılarının yanı sıra Türk Sanat Müziği eserlerinden ve Karadeniz halk türkülerinden de örnekler sunan Kurtoğlu, gecenin sonunda kısa bir konuşma yaptı. Kurtoğlu, uzun yıllar boyunca Tarabya’da müzik yapmış biri olarak, Tarabya halkıyla gönül birliği içinde olduğunu ifade etti. Ünlü şarkıcı, Tarabya Spor Kulübü’ne başarılar diledi.

Geceye konuşmacıların dışında Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Gökan Zeybek, AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, AKP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, Tarabya Spor Kulübü yöneticileri ve bazı spor kulüplerinden temsilciler katıldı.