Başkan Genç, SAGEM’li öğretmenler ve velilerle buluştu | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Başkan Genç, SAGEM’li öğretmenler ve velilerle buluştu

10.12.2012

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, SAGEM (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) öğretmenleri ve velileriyle bir araya geldi.
 

Cumhuriyet Mahallesi SADEM’de düzenlenen toplantıda slayt gösterisi eşliğinde genel bilgilendirme, yürütülen faaliyetler ve hedefler anlatılırken SAGEM Genel Koordinatörü İlhan Deniz, Başkan Genç’e verdikleri destek ve sağladıkları olanaklar için teşekkür etti. Deniz, kuruluş aşamasında internet hizmeti dışında bir fonksiyonu olmayan ve BİGEV (Bilişim Gençlik Evi) adı altında oluşturulan birimlerin Başkan Şükrü Genç tarafından Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) olarak değiştirilerek kapsamlı eğitim kurumu haline getirilmesine değindi. İlhan Deniz ayrıca, SAGEM olarak yürüttükleri faaliyetlerin dışında öğrenci ve yetişkinler için müze gezisi, sinema-tiyatro gösterisi, hayvanat bahçesi ve lunapark eğlence gezileri gibi etkinlikler düzenlediklerini ve tüm ihtiyaçların Sarıyer Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi.

“Çocuklarımıza, zaman ve yaşamı planlı kullanmayı öğretiyoruz”

‘Atatürk’ün hedeflediği uygar bir millet olabilmek için bilgi ve eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren bir belediye başkanı’ sözleriyle kürsüye davet edilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Dünyayı kendi haline, hayatlarımızı da tesadüflere bırakamayız. Bu yüzden belediye olarak yaşamın her alanında olmaya gayret gösteriyoruz.” diyerek başladığı konuşmasında, yerel yöneticilerin hizmet üretirken yurttaşların siyasi görüşüne, hayata bakışına ve hiçbir etnik ayrım gözetmeden çalışma yapmalarının gereğini vurguladı. Çalışmalarının temelinde çocuklar olduğunu söyleyen Genç; “Çocuklarımızın kendi sorumluluklarını kazanmalarını sağlayan ortamlar oluşturmak için SAGEM’leri kurduk. Çocuklarımıza, zaman ve yaşamı planlı kullanmayı öğretiyoruz” diye konuştu.

Genç; “Cahilliğe savaş açtık”
 

SAGEM’lerin bir diğer önemli fonksiyonunun da okuma-yazma kursları olduğunu belirten Başkan Şükrü Genç, “Dünyanın en güzel şehrinin en nadide köşesi Sarıyer’de 10.000 yurttaşımızın ‘okur-yazar olmama’ ayıbını ortadan kaldırmak ve cahilliğe karşı başlattığımız savaşı kazanabilmek için okuma-yazma kursları açtık. İstedik ki; kadınlarımız okusun ve gündemden uzak, dünyadan bihaber olmasın. İstedik ki; kadınlarımız, duraklarda hangi otobüse binmeleri gerektiğini başkalarına sorarak değil, okuyarak öğrensin. Biz istedik ki; evlerine aldıkları çamaşır makinesinin nasıl çalıştığını, ürün rehberini okuyarak öğrensin ve biz istedik ki; kadınlarımız, okuyarak, bilerek ve öğrenerek hayatın her alanına müdahil olabilsin” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Genç’in ardından dilek ve temenniler bölümüne geçilen toplantıda söz alan veliler, başta Başkan Genç ve tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundular.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları: “SAGEM’lerin geldiği noktaya hayretle bakıyoruz”

SAGEM’lerle iş birliği içinde çalışan İTÜ Geliştirme Vakfı Oklulları’ndan gelen yöneticilerden Uygar Kubat söz isteyerek, SAGEM’li öğretmen ve velilere seslendi. Kubat, SAGEM’lerin BİGEV olduğu dönemi iyi bilen birisi olarak SAGEM’lerin geldiği noktaya hayretle baktıklarını, çok kısa bir zamanda büyük projeler üretildiğine şahit olduklarını söyledi. SAGEM’lere yaptıkları ziyaretlerde çocukların gözlerindeki ışıltının, yönetici ve öğretmenlerin gülen yüzlerinin, buralarda ne denli büyük işler başarıldığının birer ispatı olduğunu söyledi. Uygar Kubat sözlerini; “İTÜ Geliştirme Okulları Vakfı olarak, ileriye dönük etkinlik ve projelerde SAGEM’lerle birlikte çalışmak istiyoruz, emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyoruz” diye bitirdi.

Konuşmaların yapıldığı salondan ayrılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, SAGEM Genel Koordinatörü İlhan Deniz, Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza Öztürk, Sarıyer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut ve SAGEM’lerde görev yapan öğretmenler, velilerin hazırladığı ikramların tadına baktı.