Başkan Genç, Alevilerin dertlerini dinledi | SARIYER BELEDİYESİ

Başkan Genç, Alevilerin dertlerini dinledi

31.01.2012

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Cem Evi Şube Başkanı Sait Kıral’ın düzenlemiş olduğu kahvaltıya katıldı.

Sait Kıral tarafından Osmanlıdan günümüze Aleviliğin tarihçesinin anlatıldığı ve sohbet havasında geçen toplantıda katılımcılar, Alevi – Bektaşi inanç kültüründen örnekler vererek birbirinden ilginç hikayeler anlattılar.

Sarıyer’de daha kapsamlı ve daha etkin bir Cem Evi taleplerini Başkan Genç’e aktarma fırsatı bulan şube yöneticileri, taleplerinin karşılanacağı konusunda en ufak bir endişe taşımadıklarının da altını çizdiler. En kısa zamanda yeni yerlerine geçeceklerine dair inançlarının yüksek olduğunu belirten Cem Evi Şube Başkanı Sait Kıral, bu yüzden mevcut yerleri için ufak çapta tadilat isteklerinin dışında Başkan Şükrü Genç’ten başka bir taleplerinin bulunmadığını, ziyaretleriyle kendilerini fazlasıyla memnun ettiklerini ve onurlandırdıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay ve Gülperi Özdemir’in de katıldığı kahvaltı ve sohbet toplantısının sonunda tüm katılımcılar, günün anısına fotoğraf çektirdiler.