Ayazağa’da 2000 kişilik iftar sofrası | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Ayazağa’da 2000 kişilik iftar sofrası

20.07.2013
Sarıyer Belediyesi geleneksel hale getirdiği sokak iftarlarına ilçeye yeni katılan Ayazağa ile devam etti. İki bin kişilik iftar alanının tamamının dolduğu akşam büyük coşku içerisinde geçti.
 
Yeşil Tepe Cami avlusu ve etrafında kurulan iftar sofrasına mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Etkinlik alanına gelen Başkan Şükrü Genç, iftar öncesi tüm masaları tek tek gezerek herkese hoş geldiniz dedi. Mahalle sakinleri tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanan Genç, sıkılmadık el bırakmadı. 
 
Gerçekleştirilen iftarın ardından Yeşil Tepe Cami İmamı Ahmet Kaya yemek duası yaptırdı. Hep birlikte edilen duanın ardından Başkan Genç konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
 
“İyi ki varsın”
 
Konuşmasını yapmak üzere davet edilen Belediye Başkanı Şükrü Genç büyük alkış aldı. Bazı masalardan “iyi ki varsın” sesleri arasında konuşmasına başlayan Genç sözlerine “sevgili dostlar hepiniz hoş geldiniz, orucunuz kabul olsun” diye başladı. Ramazan ayının temel özelliklerinden birinin paylaşmak olduğunun altını çizen Genç; bizim bu sofraları kurmamızdaki amacımız dertleri, mutlulukları, bir dilim ekmeğimizi paylaşmaktır. Sizlere de bu mutluluğu yaşattığınız, soframızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum dedi.  “İftar soframızda bu denli bir kalabalığın toplanması, bu kadar dostun bir araya gelmesi çok önemli ve çok özledir. Kardeşliği elden bırakmamalıyız” diyen Genç, ramazan ayının hayırlara vesile olması dilekleriyle konuşmasını tamamladı. 
 
Ayazağa iftar yemeği Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir tarafından verildi. 
 
Çayırbaşı’nda eğlence doruğa çıktı
 
Ramazan ayı etkinliklerini mahallelere taşıyan Sarıyer Belediyesi özellikle Roman vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Yaşar Taşkent Fasıl Grubu ve Kobra Şov’u Sarıyerlilerle buluşturdu. Çayırbaşı Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi Bahçesi’nde düzenlenen konserlere ilgi büyük oldu.
 
Yaşar Taşkent ve Fasıl Grubu birbirinden güzel Türk Sanat Müziği parçaları seslendirdi.