Ayazağalılarla iftar soframızı paylaştık | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Ayazağalılarla iftar soframızı paylaştık

04.08.2013

Sarıyer Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle her akşam birden fazla mahallede kurulan iftar sofralarımız dolup taştı. Ramazan ayının bitmesine iki gün kala Ayazağa’da ikinci kez düzenlenen iftar yemeğimize yoğun ilgi vardı. Merkez Parkı’nda kurulan iftar soframızı binlerce Ayazağalı onurlandırdı. İftar yemeğine ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatandaşların masalarını tek tek dolaşarak niyetlerinin kabul olmasını temenni ederken, parkın etrafında bulunan esnafları da ziyaret etti.  

Ayazağa Merkez Camisi İmamı Muhammet Bozkurtlu’nun yemek duasının ardından konuşma yapan Ayazağa Mahalle Muhtarı Özkan Sucu, Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç ve ekibine teşekkür etti. 

Kadir Gecesi’nde tutulan dileklerin kabul olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Genç, “Ramazan ayının son günlerine geldik. Bu toplumun en önemli geleneklerinin başında Ramazan ayı gelmektedir. Kardeşlik, birlik ve beraberlik, paylaşmacılık en önemli özelliğidir. Bu duyguların devam etmesi en büyük dileğimizdir. Özellikle son zamanlarda ki toplumda ki ayrışmanın, ayrışmaya çalıştırmanın önüne yine bu halk birlik ve beraberlik duygusuyla önüne geçecektir” dedi.

Başkan Genç: “Hepsinin başımın üzerinde yeri var”

Seçim çalışmalarına önümüzde ki günlerde başlayacaklarını ve bu vesile ile Ayazağa’ya sık sık geleceğini belirten Başkan Şükrü Genç, “Seçimlere yönelik çalışmalarımız başlayacak. Özellikle bu konuyla ilgili olarak sizinle çok beraber olacağız. Yerel yönetim anlayışımızın ne olduğunu anlatacağız sizlere, ne yapmak istediğimizi anlatacağız. Ben Sarıyer’i Ayazağa, Hisarüstü, Tarabya Üstü şeklinde ayırmak istemiyorum.  Bizim tüm mahallelerimiz, kimler yaşıyor olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olurlarsa olsun, dini inanışı ne olursa olsun hepsine vatandaş olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz. Hepsinin yeri başımızın üstündedir. Daha önce caminin avlusunda iftar programı ve iki ayrı noktada da sahur programı yaptık. İnsanın gönlüne ferahlık getiren bu güzide kalabalığın bizler üzerinde ki etkisi çok büyük” dedi.

Konuşmasının sonunda Ayazağa’da yaşayanların bayramını kutlayan Başkan Genç, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Ayazağa Sanayi Esnaf ve İşadamları Derneği’ni (ASEİD) ziyaret etti. Dernek üyeleri ile Ayazağa’nın genel durumu hakkında konuşan Başkan Genç, daha sonra sorunlarını dinledi.