Avrupa normlarında hizmet | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Avrupa normlarında hizmet

14.10.2011
İstanbul Balıkçılık Pazarının Avrupalılaştırılması Ağı Açılış Toplantısı ve Protokol İmza Töreni Baltalimanı Portaxe Restaurant’ta yapıldı.

İstanbul Balıkçılık Pazarının Avrupalılaştırılması Ağı Açılış Toplantısı ve Protokol İmza Töreni Baltalimanı Portaxe Restaurant’ta yapıldı.

Törende Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir, slayt gösterisiyle yaptığı sunumda; Sarıyer Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ve Avrupa Birliği tarafından kabul edilen, balıkçılığın gelişmesi, belirli standartlara kavuşması açısından çok önemli olan  projeyi davetli ve katılımcılara tanıttı. Projenin 23.04.2011 yılında başlayıp 22.04.2012 yılında bitirileceğinin planlandığını, bu bağlamda gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelecek konuklarla yapılacak çalıştaylar sayesinde Avrupa standartlarına ulaşmak için stratejik planlama komisyonu oluşturduklarını belirtti.

Çok sayıda uzman, üniversite temsilcisi ve bilim insanının yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği temsilcilerinin katıldığı protokol törenin de Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman yaptığı konuşmasında; Sarıyer ilçesinin balıkçılık ve deniz mahsulleriyle özdeşleştiğini belirterek, kaymakamlık olarak ‘AB Masası’ oluşturduklarını ve sektörle ilgili projeler geliştirdiklerini belirtti. Ayrıca başta Sarıyer Belediyesi olmak üzere, balıkçılık sektörü temsilcilerine ve üniversite öğretim görevlilerine samimi çalışmaları sebebiyle teşekkürlerini sundu.

Görüşlerini ve projelerini anlatmak için kürsüye gelen Başkan Şükrü Genç, balıkçılık bilincinin gelişmesinin sadece Sarıyer için değil tüm İstanbul hatta tüm ülke için önemli bir kazanım olacağının altını çizerek, 51 km. sahil şeridine sahip olan Sarıyer ilçesinin bu konuda duyarsız kalamayacağını, somut proje ve aktivitelerle standartları yakalamak için üstün gayretler içinde bulunduklarını belirtti. Ayrıca bu projede, sadece AB standartlarını yakalamak amacını taşımadıklarını, bununla birlikte Avrupa ya da bu konuda katkılarda bulunmak istediklerini ve bu bağlamda belediye, sivil toplum örgütleri, balıkçılar ve halkımızın bir araya gelerek ortak bir akıl üretmek koşuluyla ciddi hamleler yapması gerektiğini söyledi.

Balıkçılıkta AB standartlarını yakalamayı hedefleyen İstanbul Balıkçılık Pazarının Avrupalılaştırılması Ağı Toplantısı’nda yapılması gerekenleri anlatan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, aldıkları emaneti yarınlara daha ileri bir seviyede ve güvenle teslim edebilmek için gerek lobi çalışmalarına gerekse eğitim ve etkinliklere ağırlık vereceklerini de sıraladı.


Balıkçılık sektörü temsilcilerinin söz alarak hem Sarıyer Belediyesine hem de Küçükçekmece Belediyesine, bu alanda gösterdikleri çabalar için ettikleri teşekkürlerin ardından protokol imzaları başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, başkan yardımcıları Seçkin Özdemir, Mehmet Metilli, Adnan Ayber, Mustafa Tok, Recep Yel ve diğer katılımcılar tarafından atılarak tüm davetlilerle bir arada kutlama yemeğine geçildi.