ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARINDAN MUHTEŞEM 23 NİSAN KUTLAMASI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARINDAN MUHTEŞEM 23 NİSAN KUTLAMASI

19.04.2014

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) tarafından organize edilen ve SAGEM’li öğrencilerin birbirinden güzel gösterileriyle renklendirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliği, Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.


Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunan ve ardından büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı’nı söyleyen çocuklar, salonu dolduran yüzlerce Sarıyerliye unutulmaz bir kutlama yaşattılar. Rengarenk kostümleriyle eğitmenlerinden öğrendikleri dans, folklör, tiyatro, şiir, şarkı ve enstürman gibi performanslarla izleyenleri büyüleyen çocuklar, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel yarınlarını ışıldayan yüzleriyle bir kere daha aydınlattılar.

Başkan Genç: Bu günlere çok daha sağlam sarılmalıyız.   

Programı sunan çocuklar tarafından “Sarıyer Sevdalısı Başkan” diye anons edilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı. Başkan Genç; “Başta Mustafa Kemal Atatürk’e siz çocuklara bu anlamlı günü hediye ettiği için bir kere daha teşekkür ediyor, saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Bu günlere çok daha sağlam sarılmanın ve sahiplenmenin önemine değinen Başkan Genç, bunun için elimizdeki en büyük sermayenin çocuklarımız olduğunu ve bu sebeple SAGEM’lerin sayısını arttıracaklarını söyledi.

“Asli görevimiz; dün olduğu gibi bugün de çocuklarımıza güzel bir gelecek kurmak olacak”

Başkan Genç konuşmasına; “Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda emin adımlarla yürüyebilmek için çocuklarımıza güçlü bir gelecek hazırlamak bizim asli görevimizdir. Sarıyer’in yollarına bir ton asfalt daha az dökeriz ama çocuklarımızın eğitimi ve geleceği için hiçbir fedakarlıktan ve masraftan kaçınmayız ” sözleriyle devam etti. Türk analarına da seslenen Genç; “ Ey Türkiye Cumhuriyeti’nin cefakar anaları; sizler, Suriye’deki anaların ve onların çocuklarının geleceğini karartanlara karşı oradaki analara da sevginizi yollayın” dedi.

23 Nisan Çocuk Şenliği’ne Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Şenliğin sonunda Başkan Genç’e koşan öğrenci ve velileri, birlikte horon oynayıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.