Ardahanlı öğrenciler Sarıyer’de | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Ardahanlı öğrenciler Sarıyer’de

05.11.2013

Sarıyer Belediyesi’nin katkıları ile hayata geçirilen “Köylerde Rekreasyon Projesi” kapsamında Ardahan Üniversitesi öğrencileri, Ardahan’ın Tunçoluk Köyü yaşayanları ve Sarıyerli kadınlar düzenlenen seminerde bir araya geldiler. Marmara Üniversitesi BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) Öğretim Görevlisi Aysel Pehlivan tarafından Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde verilen Beslenme ve Obezite Semineri’ne Ardahanlı misafirlerimizin yanı sıra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Recep Yel, Adnan Ayber ve Köylerde Rekreasyon Projesi’nin sahibi Çiğdem Kılıç katıldı.

Seminer sonrasında konuşma yapan ve birey olarak herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğinin belirten Başkan Genç, “Bende uzaklık kavramı yoktur. Gönüllerin yakınlığının yanında kilometrelerin bir önemi kalmıyor. Evrensel düşünmek zorundayız. Ayrımlar başladığında ne zaman, ne olacağı belli olmuyor. Çocuklarımızın yarına anlamlı bakabilmeleri için dünyanın neresinde olursa olsun yöneticilerin yol gösterici olması gerekiyor. Sıcaklık insanımızın geninde var. Kimseye baskılarla bunu yapamazsınız. Bu projeyi hep beraber götüreceğiz. İstanbul’da belediye başkanlığı yapan biri olarak sorumluluğum, görevim var. Sizlerin de Ardahan’ın bir uç köyünde yaşayanlar olarak sorumluluğunuz var. Hedef kim? Çocuklar, gençler, kadınlar. Herkesin bu alanda ki sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor” dedi. 

Bayanlara büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Şükrü Genç’in, “Sizler olmadan biz yolumuzu bulamayız. Sizler olmadan çocuklar ayaklarının üzerinde duramaz, toplum kılavuzsuz kalır” şeklinde konuştuğu seminer sonrasında Kırgızistan ve Azerbaycan’dan gelerek Ardahan Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler kendi yörelerine ait enstrümanları çaldılar, halk oyunlarını sergilediler.