Alman çoban köpekleri Sarıyer’de yarıştı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Alman çoban köpekleri Sarıyer’de yarıştı

27.10.2013

Sarıyer’de düzenlenen yarışmada Alman çoban köpekleri kıyasıya mücadele etti. Alman Çoban Köpeği Irk Standartları Türkiye Şampiyonası ve 2.WUSV Açık Orta Doğu Şampiyonası’na 11 ülkeden 160 köpek katıldı. Sarıyer Belediyesi’nin desteği ile Çayırbaşı Stadı’nda düzenlenen yarışta dişiler, erkekler ve uzun tüylüler olarak gruplara ayrılan Alman çoban köpekleri, 4-6 ay,6-9 ay,9-12 ay,12-18 ay,18-24 ay,24 ay üstü Kral Sınıf yarıştılar. Alman çoban köpeklerinin birbirleriyle kıyasıya yarıştığı yarışmaya verdiği desteklerden dolayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür plaketi verildi. 

Yarışma hakkında bilgi veren Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Varışlı, “İkinci Orta Doğu, 5’inci Türkiye Şampiyonası’nı Sarıyer’de düzenliyoruz. Burada seçilmiş olan Alman kurtlarının yarıştıklarını görüyoruz. Burada yarışan köpeklerin hepsi karakteristik ve anatomik özeliklerine göre Almanya’dan gelen dünyanın en ünlü hakemlerinin değerlendirmelerine tabi tutuluyorlar. Endonezya’dan Macaristan’a 11 ülkeden seçilerek ve elenerek bu yarışmaya katıldılar. Bu tarz yarışmalar bizi dünyada ön planlara taşıyor. Desteklerinden ötürü Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Çünkü buraya Almanya’dan spor komisyonlarının başkanları geldiler. Bunların yazacağı raporlarla kendi ülkemize Avrupa destekli spor kompleksleri yaptırabilme olanağına sahip olacağız” dedi.
 
Alman Çoban Köpeği Irk Standartları Türkiye Şampiyonası ve 2.WUSV Açık Orta Doğu Şampiyonası’nda dereceye girenler kupalarının sahibi oldu. 4-6 ay,6-9 ay,9-12 ay,12-18 ay,18-24 ay erkekler ve dişilerde dereceye girenler ödüllendirildiği yarışmada 24 ay üstü dişi ve erkek Alman Çoban Köpekleri, mükemmel seçkin anlamına gelen VA notu alma şansını elde ettiler. 24 ay üstü Kral Sınıf Erkekler kategorisinde ise Baru Vom Fürstenburnn birinci, Quentino von Arlett ikinci, Gosth von United Hof üçüncü oldu. Lara Von Arlett isimli köpeğin birinci, Via-Elena v Mechkjur isimli köpeğin ise üçüncü olduğu 24 ay üstü Kral Sınıf Dişiler kategorisinde Cengiz Varışlı’nın sahibi olduğu Andi von United Hof isimli köpek ikincilik ödülü ile bu ödülü ilk kez Türkiye’ye kazandıran köpek oldu.