Akülü sandalye seferberliğinde yeni adımlar... | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Akülü sandalye seferberliğinde yeni adımlar...

01.11.2012

Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (EKOM) tarafından başlatılan ‘Akülü Sandalye Seferberliği’ ne bir destek de “İTÜ Gönüllülük Kulübü” üyesi öğrencilerden geldi.

Yaklaşık 200 üyesi olan ve birçok sosyal projeye imza atan İTÜ Gönüllülük Kulübü, ‘Kıyı Köşe İTÜ’ adıyla oluşturduğu proje kapsamında ihtiyaç sahibi engellilere akülü sandalye temini yapıyor. Melek Yanık, Mikail Arık, Cihan Özgören, Murat Yetkin ve Halil İbrahim Kakı isimli öğrencilerin gönüllü olarak yürüttükleri proje dâhilinde, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden kendilerine reklam veren sponsorlardan edindikleri gelirlerle aldıkları sandalyeleri engelli yurttaşlara ulaştırıyorlar.

Yunus Emre, mutluluğunu arkadaşlarıyla paylaştı

İTÜ yerleşkesinde buluşan proje gönüllüsü öğrenciler ve akülü sandalye alımında maddi destek sağlayan Türkiye Yardımseverler Derneği Kâğıthane Şubesi üyeleri Tülay Kesebir ve Hale Dramur, Sarıyer Belediyesi tarafından temin edilen engelli ulaşım aracıyla FSM Mahallesi’ne giderek ihtiyaç sahibi Yunus Emre Karaaslan’a sandalyesini teslim etti. Mutluluğunu mahalle arkadaşlarıyla paylaşan Yunus Emre, İTÜ’lü ağabeylerine teşekkür etti.

Akülü sandalye takdimine Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mahmut Kement de katıldı. Mahmut Kement ve İTÜ Gönüllülük Kulübü üyeleri, Yunus Emre’ye yeni sandalyesi hakkında teknik bilgi verdi.

6 tekerlekli sandalye daha ihtiyaç sahiplerine ulaştı

Bütün engellileri sokağa çıkarma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi EKOM, bu teslimattan sonra yine temin ettiği bir adet akülü tekerlekli sandalyeyi Yeni Mahallede oturan Mustafa Adanur’a; beş adet manuel tekerlekli sandalyeyi de Emirhan Karakum, İzzet Türkdoğan, Büşra Babasız, Afide Aksoy ve Âdem Uzun isimli öğrencilere teslim etti.