Adım Adım Sarıyer | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Adım Adım Sarıyer

23.11.2012
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı SAKEM tarafından organize edilen ve ilçemizde yaşayan kadınların tarihi ve kültürel değerlerle tanışmasını hedefleyen gezilerimiz, Sakıp Sabancı Müzesi’ne gerçekleştirilen ziyaretle devam ediyor.

Bu hafta PTT Evleri ve Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerinin katıldığı gezimizde öncelikle Belediyemize ait Darüşşafakka Yaşamevi ziyaret edildi.Hep birlikte yapılan kahvaltıda kadınların ortak sorunları hakkında sohbetler yapıldı.

Ardından Sakıp Sabancı Müzesi’ne geçilerek sohbetlere müze bahçesinde de devam edildi.Türk Hat Sanatları Koleksiyonu ve Tanzimat Sonrası Dönem Türk Ressamlarının üretkenliklerinin yer aldığı bölümler katılımcılarımızın en çok ilgisini çeken bölümler oldu.

Şu ana kadar toplam 17 mahallede 650 katılımcıya ulaşan gezilerimiz kültürel bir etkinlik olmanın ötesine geçerek kadınlar arasında ki dayanışma duygusunu pekiştirmeye de hizmet ediyor.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği müze ziyaretlerimiz, önümüzdeki haftalarda farklı mahallelerde yaşayan kadınlarımıza yönelik haftalık programlar ile sürdürülecektir.