3. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

3. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

25.09.2014

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “3. Sarıyer Edebiyat Günleri” Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda başladı. Edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri ve usta kalemlerinin Sarıyer halkıyla buluşacağı 4 günlük program boğazda “Şiir Teknesi” ile başladı. 

Etkinlik süresi boyunca devam edecek olan “Şiir Teknesi”nin ilk konuğu Şair-Eleştirmen Küçük İskerder ve Şair-Müzisyen Mehtap Meral oldu. Şairler, boğaz sularında seyir halindeyken edebiyat severlere müzik eşliğinde şiir ziyafeti yaşattı. Birbirinden değerli şiirlerini boğaza karşı okuyan Küçük İskender, şiirin yaşamdaki öneminden bahsederek “Şiir okumak elzem bir şey değildir. Kitapla arkadaşlık kurmak çok önemlidir. Bu şansı edebiyatı ve şiiri tanımak için kendinize verin” dedi.

Mikrofona çağrılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şöyle konuştu; “Yaşamı her alanda paylaşmak istiyoruz. Edebiyat, sosyal yaşamın olmazsa olmazlarıdır, bunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Teknemize gelen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Şiir Teknesi’nde doyasıya şiir keyfi yaşayan öğrenciler ve vatandaşlara okuma kitabı hediye edilerek etkinlik sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.


Ece Temelkuran ile güzel bir söyleşi
Sarıyer Belediyesi 3. Edebiyat Günleri programı kapsamında Yazar Halil Genç’in sunumuyla gerçekleşen söyleşiye katılan Yazar Ece Temelkuran, örgütlenme ve aydınlanma konusundaki görüşlerini Sarıyerlilerle paylaştı. Gezi olaylarına değinen Temelkuran, toplumsal olayların tesadüfen meydana gelmediğini, haksızlık ve adaletsizliğin olduğu her yerde toplumsal başkaldırının kolaylıkla örgütlenebildiğini örneklerle sundu. Söyleşinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından kendisine bir teşekkür plaketi sunulan Temelkuran daha sonra kitaplarını imzalamak üzere kendisine ayrılan stantta okuyucularıyla buluştu.


Kahraman Tazeoğlu’ndan imza günü

Yazdığı ve okuduğu aşk şiirleriyle her kesimin sevgisini kazanan Şair Kahraman Tazeoğlu Sarıyerli sevenleriyle buluştu. Tazeoğlu, sahnede“Hayat ve Edebiyat” konulu esprili bir söyleşi gerçekleştirdikten sonra kitaplarını imzaladı.

 

Sarıyerli yazarlar Sarıyer’i anlattı

Renkli görüntülerin yaşandığı Edebiyat Günleri’nde söyleşilerin ardından sahnede yerlerini alan Sarıyerli yazarlar Sarıyer’i anlattı. Ercan Zor Moderatörlüğü’nde gerçekleştirilen panelde Araştırmacı Yazar-Aktivist Mehmet Cemal Beşkardeş, Yazar Cafer Hergünsel ve Araştırmacı Yazar İbrahim Balcı dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

 

Birbirinden değerli şairlerin yer aldığı Edebiyat Günleri’nin 1. Günü Müzisyen Mehtap Meral’in verdiği muhteşem konserle son buldu.