3. Kilyos Kum Zambakları Festivali başladı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

3. Kilyos Kum Zambakları Festivali başladı

23.08.2013

Sarıyer Belediyesi ve Kilyos Çevre Koruma Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen 3. Kilyos Kum Zambakları Festivali başladı. 


Kum zambaklarını korumak ve dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıkan Festival Komitesi Başkanı Güler Sönmez’in açılış konuşmasıyla başlayan festival, resim sergisi, sinevizyon ve sinema gösterilerinin yanı sıra İbrahim Balcı ve Emine Topçu gibi Sarıyerli yazarların okuyucularıyla buluşacakları imza günlerini de kapsıyor. Festivalin 2. ve 3. günleri düzenlenecek konserlerle de Sarıyerli yurttaşlara unutulmaz bir festival yaşatılması amaçlanıyor. 

Festival Komitesi Başkanı Güler Sönmez yaptığı konuşmada; amaçlarının 3 yıldır devam eden ve geleneksel hale gelen Kilyos Kum Zambakları Festivali’ni uluslararası bir festivale dönüştürmek olduğunu ifade etti. Sönmez ayrıca; kendilerine her konuda destek ve yardımlarını esirgemeyen Sarıyer Belediyesi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları üyelerine teşekkürlerini sundu.

Kilyos Muhtar Vekili Şevki Bezaroğlu’nun teşekkür konuşmasının ardından mikrofona gelen Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, göreve geldikleri 5 yıllık süre zarfında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç önderliğinde birçok sanatsal ve kültürel projeye imza attıklarını dile getirdi. Konuşmasının sonunda Zambak Prensesi Gülseren’i de yanına çağıran Ayber, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Festival açılışına Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, Belediye Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel, Basınve Halkla İlişkiler Müdürü Saadet Göne Ergenç de katıldı.