2013 yılı bütçesi onaylandı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

2013 yılı bütçesi onaylandı

05.10.2012

Sarıyer Belediye Meclisi, 2013yılı bütçesini onayladı. 225 milyon TL. olarak oylamaya sunulan bütçe, 20 kabul oyuyla meclisten geçti. Oylamadan 5 ret ve 2 çekimser oy çıktı.

Büyük kısmı kamu yatırımlarına ayrılan bütçeyle ilgili bir konuşma gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şeffaf, demokratik ve katılımı esas alan bir bütçe programı hazırladıklarına dikkat çekerek, her harcama kaleminin hesap verilebilir nitelikte olmasının ana ilke olduğunu vurguladı. Genç, “Sarıyer’in zamanı çok değerli. Gereksiz çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. Sarıyer’in tartışmaya değil birliğe ve kalıcı yatırımlara ihtiyacı var” dedi.

Belediye Hizmet Binası, Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’ni bu kalıcı yatırımlara örnek veren Başkan Genç, belediyede çok önemli bir gelir-gider dengesini kurduklarını ve geçmiş dönemlerin 1 ihale tutarına artık 3 ihale birden yaptıklarını belirtti. Sarıyer Belediye Başkanı Genç, 2013 yılı bütçesinin yatırım ağırlıklı olduğuna işaret ederek, Sarıyer’in geleceğine yapılacak bu yatırımların hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Görüşmelerde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber; Meclis Üyeleri Gökan Zeybek, Erdal Sarıgöl, Cemil Özbalta, Mehmet Çakır ve Erol Akkuş da söz alarak, bütçeye ilişkin görüşlerini dile getirdi. Görüşmeleri bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, basın mensupları ve yurttaşlar da takip etti.

Görüşmeler sonunda, 225 milyon TL. olarak oylamaya sunulan bütçe, 20 kabul oyuyla meclisten geçti. Oylamadan 5 ret ve 2 çekimser oy çıktı.