2 ÜLKEYİ BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRAN ‘KATAKULLİ’ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

2 ÜLKEYİ BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRAN ‘KATAKULLİ’

06.02.2018
‘Sarıyer Belediye Tiyatrosu’ ekibi, ‘Katakulli’ adlı tiyatro oyununu bu kez Yunanistan’da yaşayan Türkler için sahneledi.

‘Sarıyer Belediye Tiyatrosu’, 20 -21 Ocak 2018 tarihinde Avdira Belediyesi’nin davetiyle Yunanistan’a gitti. Ekip, Yenice Kültür Merkezi’nde sahneledikleri ‘Katakulli’ adlı tiyatro oyunuyla Türkler ile buluştu. Şehirlerinde ilk kez sahnelenen bir Türk tiyatro oyunuyla memleket özlemini gideren izleyiciler, oyuncuları ayakta alkışladı.

 

BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI

Oyun gösterimi sonrasında konuşan Avdira Belediye Başkanı Georgios Tsitiridis, kültür ve sanatın iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını belirterek, bu birlikteliğin ileride daha büyük bir işbirliğine neden olacağını söyledi. Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut ise Avdira’lı vatandaşlara Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in selamını ileterek, “Dileğimiz bir gün tüm sınırların kalkması, barış ve kardeşlik içinde bir dünyada yaşamak” dedi.

 

ATATÜRK’E HAYRANLIĞINI ANLATTI

Sarıyer Belediye Tiyatrosu oyuncularının Yunanistan gezisinde ilginç bir olay da yaşandı. Atatürk’ün çok büyük bir hayranı olduğunu söyleyen Yunan Yorgos Bacakidis, onun düşüncelerinin gerçekleşmesiyle iki ülke arasında çok daha iyi şeyler olacağını söyledi. Şehirlerinde ilk kez Türkçe konuşulan bir oyununun sahnelendiğini söyleyen Bacakidis, Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

‘KATAKULLİ’

Sarıyer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni M. Gökhan Bulut’un uyarlayıp yönettiği, Ekin Gündü’nün müziklerini yaptığı ‘Katakulli’ adlı güldürü,1920’lerin başında çiftlerin resmi nikâhla evlenmediği zamanlarda, bir kenar mahalle delikanlısı olan Ali Osman’ın parayı bulmak için yaptığı türlü oyunları konu alıyor.