106 noktada aşure dağıttık | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

106 noktada aşure dağıttık

16.11.2013

Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda kutsal Muharrem ayının bitmesiyle aşure dağıtımına başladı. Yeni katılan mahallelerimizle beraber Sarıyer'in 106 noktasında kurulan çadırlarda dağıtılan aşureye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Pazar günü de devam edecek olan etkinlik kapsamında mahallelerde ve camilerde 45 bin kase aşure dağıtılacak. 

Ferahevler Mahallesi semt pazarı yanında kurulan aşure dağıtım noktasını ziyaret ederek, aşure almaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, "Çokluk içinde birliğin güzel bir örneği olanak dağıttığımız Aşure'nin tüm insanlığın birliğine, dirliğine, sağlığına vesile olmasını ve kabulünü diliyorum" dedi.
 
Yoğun haftasonu mesaisi
 
Haftasonunu yoğun bir gündemle devam ettiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ferahevler Mahallesi sakinleri ile sohbetinin ardından sonra Cumhuriyet İlköğretim Okul Aile Birliği'nin davetlisi olarak geleneksel olarak düzenlenen Aşure ve Mantı Günü'ne katıldı ve velilerin yaptığı aşureden tattı. Başkan Genç'in Ayazağa Cemevi ziyareti sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ayazağa Şubesi Başkanı Celal Özer ile birlikte mahalle sakinlerine seslenen Başkan Genç, Muharrem ayı nedeniyle tutulan oruçların kabul olmasını temenni etti. 
 
Aşure günü nedeniyle verilen davetlerin hepsine katılmaya özen gösteren Başkan Genç, Kumoğlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Reşitpaşa Şubesi'ni de ziyaret etti. Aşure kazanını karıştıran Başkan Genç, servisini de kendi yaparken, dernek üyesi bayanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in yoğun geçen haftasonu mesaisine Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Mehmet Metilli ve birim müdürleri eşlik etti.