1. Uluslararası Boğaziçi Voleybol Turnuvası başladı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

1. Uluslararası Boğaziçi Voleybol Turnuvası başladı

28.09.2012

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Boğaziçi Voleybol Turnuvası, oynanan ilk maçlarla başladı. Turnuvanın açılış maçında Yunanistan’ın Anatolia Thessaloniki takımı ile Almanya’nın Alemannia Aachen takımları karşılaştı. İkinci maç ise Bulgaristan’ın Kazanlak takımı ile Boğaz’ın Sultanları arasındaydı.
 

İlk maçta üstün bir oyun ile rakibine belirgin bir üstünlük sağlayan Alemannia Aachen, Yunanistan 2. Lig ekiplerinden Anatolia Thessaloniki’yi 25-23, 25-18 ve 25-14’lük setlerle 3-0 mağlup etti. Turnuvanın amacına uygun biçimde, dostluk havasında geçen maçın ardından açılış seremonisi yapıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bir yakınının vefat etmesi nedeniyle turnuvanın açılışına katılamadı.
 

Ergenç: Voleybolda isim olmak amacındayız

Seremonide ilk olarak takımlar salona davet edildi. Takımların yerini almasının ardından ilk konuşmayı Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç gerçekleştirdi. Misafir takımlara, katıldıkları için teşekkürlerini sunarak sözlerine başlayan Ergenç, “Spor basınının çok değerli yazarlarından Cengiz Tokgöz, geçtiğimiz günlerde köşesinde, ‘Büyük kulüplerin yapamadığını Sarıyer yaptı’ şeklinde yazdı. Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü olarak, 3 yıl önce çıktığımız bu yolda emin adımlarla, her geçen gün üstüne yeni başarılar koyarak; teknik ekibimize, sporcularımıza, Başkanımız Sayın Şükrü Genç’e inanarak ilerliyoruz. Voleybolda isim olmak amacındayız, kararlıyız” dedi.
 

Renzeperis’ten Anadolu’ya selam

Ergenç’in ardından konuşmasını yapmak üzere Anatolia Kulüp Başkanı Yannis Renzeperis kürsüye davet edildi. Kulübün ismindeki Anatolia’ya vurgu yaparak, Anadolu coğrafyasına derin kökler ve bağlarla bağlı olduklarını belirten Renzeperis, Türk-Yunan dostluğunun büyük bir tarihsel süreci olduğunu ifade etti. Renzeperis, sporun birleştirici etkisi ışığında düzenlenen bu gibi turnuvalarla halkların dostluğunun pekiştiğini kaydetti.
 

Argirov, dostluk ve kültürel iletişime dikkat çekti

Tribünlerin alkışlarla yanıtladığı konuşmalara, Kazanlak Kulübü Başkanı Vasil Argirov’la devam edildi. Turnuvayı düzenleyen Sarıyer Belediyesi’ne ve katılan diğer takımlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Argirov, önemli olan unsurun dostluk ve kültürler arası iletişim olduğunu belirterek, “İyi olan kazansın” şeklinde konuştu.
 

Falte: Sarıyer’de çok sıcak karşılandık

Alemannia Aachen Takımı Koçu Stefan Falte ise, Sarıyer’de çok sıcak karşılandıklarını dile getirerek, bu misafirperverlikten ötürü Sarıyer Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Falte, “Türkiye’nin çok güzel, incelikli, kendine özgü bir kültürü var. Biz burada olmaktan ötürü çok mutluyuz” dedi.
 

Kaptanoğlu: Spor, ülke ve dünya barışına katkı sağlar

Seremonide son konuşmayı Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu yaptı. Başarılarla dolu serüvenine, 3 yıl önce mahalli ligde başlayan Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nın sporcularını, teknik ekibini ve yöneticilerini tebrik ederek sözlerine başlayan Kaptanoğlu, takımdan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve Sarıyer’e voleybolu sevdiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e şükranlarını sundu. Kaptanoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Spor centilmenliktir, sevgidir, saygıdır. Spor, ülke ve dünya barışına katkı sağlar. Evrensel bir barış ve dostluk çağrısıdır. Yabancı misafirlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerini Sarıyer’de ağırlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.” Kaptanoğlu ayrıca, Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nın Sarıyer markasına büyük katkı sağladığının altını çizerek, Sarıyer Belediyesi’nin spora ve özellikle sportif altyapıya verdiği öneme de dikkat çekti.
 

Konuşmaların ardından Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Genç Takımı oyuncuları, tüm sporculara birer kırmızı gül hediye etti. Seremoninin sona ermesiyle birlikte salonda Karadeniz fırtınası esmeye başladı. İbrahim Kalkavan Lisesi halk oyunları ekibinin sergilediği folklor gösterisi hem sporseverler, hem de sporcular tarafından ilgiyle izlendi.
 

Sultanlar “fark”ını gösterdi

Akşam saatlerinde günün ikinci maçının heyecanı başladı. Sarıyerlilerin büyük ilgi gösterdiği turnuvada ikinci maç, Sarıyer Belediyesi ile Bulgaristan’ın Kazanlak takımları arasında gerçekleşti. Yeni transfer Kübalı yıldız Yaima Ortiz’in forma giymediği maçta, rakibini 3-0 yenen Sarıyer Belediyesi, taraftarlarına keyifli bir akşam yaşattı. Maça hızlı başlayan Boğaz’ın Sultanları, ilk seti rahat bir tempoda oynadı. Seti 25-17 kazanan başarılı voleybolcular, ikinci sette zaman zaman tempolarını kaybetse de, seti 25-19 kazanmayı bildi. Son set, tribünlerin de artan coşkusuyla bir şenliğe dönüştü. Periyodun başlarında yakaladığı farkı gitgide açan Sultanlar, rakibinin de oyundan düşmesiyle seti 25-13, maçı da 3-0 kazandı.
 

1. Uluslararası Boğaziçi Voleybol Turnuvası, yarın 14.00’te Alemannia Aachen-Kazanlak ve 16.30’da Sarıyer Belediyesi-Anatolia Thessaloniki maçlarıyla devam edecek.