Yıkım politikalarına karşı dayanışma çağrısı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Yıkım politikalarına karşı dayanışma çağrısı

19.01.2013

Sarıyer’de kentsel dönüşüm ve mülkiyet sorununun çözümü amacıyla kurulan sivil toplum örgütleri, çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Bu amaçla kurulan Pınar Mahallesi 49 Pafta 983 Ada Konut Yapı Kooperatifi’nin düzenlediği dayanışma yemeğine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de destek verdi. Yemekte yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Genç, barınma hakkının en temel insan haklarının başında geldiğini bir kez daha vurgulayarak, yurttaşların elinden bu hakkı almaya çalışan zihniyete karşı sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Pınar Mahallesi Koruma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemal Ejder’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Pınar Mahallesi 49 Pafta 983 Ada Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Hüseyin Demir ve Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz da söz alarak; hukuk, eşitlik ve demokratik haklar ekseninde birleşen her türlü çözüme sivil inisiyatif olarak destek vereceklerini belirtti. Mülkiyet sorununun aşılması ve yurttaşların umut ettiği sonucun ortaya çıkması için, siyasal erkin demokratik kitle örgütleriyle mutabakata varması gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, örgütlü toplumun ortaya koyacağı tavrın, sürecin kaderini çizeceğini belirtti.

Genç: Öncelikli olan toplumun çıkarıdır, halkın refahıdır

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sözlerine umut dolu bir tonla başladı. “Gün kara hikâyeler okuma günü değil, gün birlik-beraberlik günü, sımsıkı kenetlenme, dayanışma günü” diyerek konuşmasına başlayan Genç, kendisini alkışlarla destekleyen Pınar Mahallelilere dayanışma çağrısında bulundu.

“Halkın çıkarlarının korunmadığı bir yerde ben, belediye başkanı olarak değil, bir yurttaş olarak da yer almam”


Başkan Genç, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “Olması gerekeni, konunun çözüm metotlarını zaman zaman düzenlediğimiz toplantılarda ortaya koyuyoruz. Benim belediye başkanı olarak düşündüklerim, söylediklerim, sizlerin beklentisinden farklı değil. Seçimlerden önce de söyledim, şimdi söylüyorum, gelecekte de söylemeye devam edeceğim: Öncelikli olan toplumun çıkarıdır, halkın refahıdır. Halkın çıkarlarının korunmadığı bir yerde ben, belediye başkanı olarak değil, bir yurttaş olarak da yer almam. Halka sormadan; o mahallenin çilesini çeken yurttaşlara sormadan, danışmadan çözüm olmaz. Halkın rızasını almadan hareket edenlerin nereye gideceği bellidir. Tarih, bunu böyle yazar… Her şey çok kolay dostlarım. Birlikte hareket edeceğiz, el ele, yürek yüreğe olacağız. Bir toplum birlikteliğini kaybederse, varlığını da kaybeder. Biz daha da kenetleneceğiz, daha da güçleneceğiz. Bu mahalleler nasıl birlik-beraberlikle kurulduysa, keserini alan komşusuna yardıma koştuysa, bugün aynı şekilde bu birlik ve beraberlik sürmeli. Tek ihtiyacımız budur. Üzerinde yaşadığımız topraklar için bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sarıyer Belediyesi olarak bu mücadelenin içinde olduğumuzu herkes bilmelidir. Bizler hakkımız olanı istiyoruz. Bugün yaşadığımız mahalleler rant bölgesi olduysa, o rant orada yaşayan yurttaşındır, başka kimsenin değil!”

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçıların söylediği türküler eşliğinde yurttaşlar halaya durdu. Hep bir ağızdan söylenen türkülerle coşkunun arttığı geceye Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber de katıldı.