Korkusuz hukukçu, Sarıyer'de alkış yağmuruna tutuldu | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Korkusuz hukukçu, Sarıyer'de alkış yağmuruna tutuldu

27.09.2013
Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Genç Siyasetçiler Birleşeni tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye’de Hukuk ve Anayasa” konulu söyleşiye katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na ilgi büyük oldu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı, Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ve ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu’nun hoşgeldiniz konuşmasının ardından başlayan söyleşide yaptığı konuşmayla büyük alkış alan Feyzioğlu, Türkiye’nin siyasi olarak üç büyük fay hattı üzerinde olduğunu söyledi. Bu fayları; dinsel, mezhepsel ve etnik olarak sıralayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu; “Türkiye’de yurttaş karakola gitmekten korkuyorsa, bir gazeteci hükümeti eleştirmekten imtina edecek duruma geliyorsa bu; ülkemizde hukuki güven ortamı olmadığının, yurtta barış olmadığının ıspatıdır” dedi.

Feyzioğlu: Maraş ve Sivas olayları, mezhepçiliğin korkunç yansımasıdır.

Mezhepçiliğin ülkemizde ürkütücü bir hal aldığının altını çizen Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Laiklik ilkesinden uzaklaştıkça ortaya vahim bir mezhepçilik eyleminin çıkacağını belirttiği konuşmasında, ilk defa bir siyasi iktidarın mezhep ayrımcılığını ortadan kaldırmak yerine onu daha çok kışkırttığını ve körüklediğini belirtti.

“Etnisite, bir toplumu ortadan kaldırma gücüne sahip bir dinamittir”

Türkiye’de etnik temelli bir dinamitin fitilinin ateşlenmeye çalışıldığı uyarısında bulunan Feyzioğlu; “Eğer ülkemizde etnik temelli bir dinamit patlarsa sonuçlarının nereye varacağını kimse kestiremez. Biz, eşit yurttaşlıktan bir adım fazlasını istemiyoruz. Diyarbakırda yurttaşlık neyse İstanbul’da da aynı olmalı. Bunun için hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları yeterlidir. İktidar, kendisine oy veren yurttaş kadar oy vermeyen yurttaşın da haklarını korumalı, eşit yurttaş saymalı, sosyal adalet ve sosyal güvenlik söylemine uygun davranmalıdır” diye konuştu.

“Bugün korkmak değil, konuşmak zamanıdır”

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının son bölümünde, tüm yurttaşların korkmadan, çekinmeden her yerde konuşması, düşüncelerini cesurca ifade etmesinin önemine değinen Feyzioğlu, farklı parti rozetleri takıyor olsada tüm yurttaşların hak ve hukukunu sesli bir şekilde savunmalarını tavsiye etti. Bugün korkmak değil, konuşmak zamanıdır diyen Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyetini yine milletin azim ve kararlılığı ayakta tutacaktır dedi.

Başkan Genç’den Feyzioğlu’na teşekkür çiçeği

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuşmasının ardından kendisine bir teşekkür çiçeği takdim eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kendisine birde Sarıyer Belediyesi logolu porselen tabak hediye etti.
 
Haberin Videosu :