İSKEÇELİ KONUKLARIMIZLA BOĞAZDA TEKNE TURU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İSKEÇELİ KONUKLARIMIZLA BOĞAZDA TEKNE TURU

14.08.2014
İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu Üyeleri’nin ziyareti kapsamında Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen tekne turuna katılan konuklar oldukça keyifli saatler geçirdi.

Boğazın eşsiz manzarasının tadını çıkaran İskeçeli misafirlerimiz, daha sonra birlikte yemek yedi. Sarıyer Belediyesi adına ev sahipliğini üstlenen Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, konuklarla gezi boyunca sohbet etti, ziyaretlerinden ötürü duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yemekte bir konuşma yapan İskeçe Türk Birliği Kültür Sorumlusu Bülent Hacı Salih, derneklerinin kuruluş tarihi ve felsefesi hakkında bilgi verdi. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Av. Ramadan Nizam’ın selamlarını getirdiğini söyleyen Bülent Hacı Salih, Sarıyer Belediyesi’ne de misafirperverlikleri ve göstermiş oldukları sıcak konukseverlik için teşekkürlerini sundu, beraberinde getirdiği tablo ve bir broşürü de Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’e takdim etti.

Erdem: Sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyoruz.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, İskeçe’den gelen konuklarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu ifade ettiği konuşmasında, Sarıyer Belediyesi’nin dünyanın bir çok farklı ülkesinden halklarla kurduğu dostlukları ve kardeş şehir adıyla inşa ettikleri gönül köprülerinden bahsetti. Erdem ayrıca, Sarıyer’den İskeçe’ye selam ve sevgilerini iletti.

Güzel bir yaz akşamında boğazın durgun ve mavi suları üzerinde gerçekleşen buluşmaya Yunanistan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yunanistan Anakara’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ehat Can, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Danışmanı Hasan Hasan, Gazeteci – Yazar İbrahim Balcı, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri Ekrem Tekçe, Merdan Ali Gürkan ve çok sayıda misafir katıldı.