İlk iftar sofrası Tarabya ve Kireçburnu mahallelerinde kuruldu | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İlk iftar sofrası Tarabya ve Kireçburnu mahallelerinde kuruldu

11.07.2013
Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan iftar sofralarının bu yıl ilk durağı Tarabya ve Kireçburnu Mahalleleri oldu. 

Tarabya Futbol Sahası’nın bahçesinde düzenlenen, Kireçburnu ve Tarabya mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk, meclis üyeleri, Sarıyer Belediyesi başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı. Meclis Üyesi Erdal Sarıgöl’ün annesi merhume Nebahat Sarıgöl hayrına verdiği iftarda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ramazan ayında ki birlik ve beraberliğin yılın 11 ayında da sürdürülen bir yaşam biçimi haline gelmesi gerektiğini belirtti. 

Birlik Evler Cami İmamı Mustafa Odabaşı’nın duaları ve Ramazan özel konuşmasıyla başlayan iftar yemeği, Tarabya ve Kireçburnu mahallelerinin sakinlerini bir sofrada buluşturdu. 7’den 70’e herkesin katıldığı yemekte konuşma yapan Tarabya Mahallesi Muhtarı Rafet Üstün, “Ramazanınızın bereketli olmasını diliyorum. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Kireçburnu Mahallesi Muhtarı Genco Çağlayan ise, “Burada kardeşliğin, sevginin, barışın, hoşgörünün olduğu mübarek Ramazan ayında bizleri bir arada iftar sofralarında buluşturan Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Genç ve emeği geçen çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mübarek günlerde bütün dileklerin kabul olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Öncelikle sizlerin bütün dileklerinizin kabul olmasını diliyorum. Bu bir ay büyük heyecan ile geçecek. Ramazan ayı sadece İslam aleminin değil, tüm dünyada barış, dayanışma, birlik ve dostluğun pekiştiği ay olmak zorundadır. Bunu bilmeyenlere anlatmak zorundayız, anlayamayana da anlatmak zorundayız. Ramazan ayının bu birlik, beraberlik ve bereketinin yılın diğer 11 ayında da yaşam biçimi olarak devam ettirilmesi gerekiyor. Bu bir ay sadece örnektir. Herkes Ramazan ayında nasıl dostlarıyla, komşusuyla, çocuğuyla barış, anlayış ve dayanışma içindeyse, 12 ayda da aynısını yapmak zorunda” dedi. Sofraların Halil İbrahim bereketinde olmasını dileyen Başkan Genç, “İftar sofrasını bizimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizle sofrayı paylaşmanın, özellikle çocuklarla o rızkı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.