İFTAR SOFRASINDA DUALAR BARIŞA ADANDI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

İFTAR SOFRASINDA DUALAR BARIŞA ADANDI

22.07.2014
Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlediğimiz iftar yemeğimizde yine tek yürek olduk ve dualarla açtığımız ellerimizi Filistinli kardeşlerimiz için kenetledik.

Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde kurduğumuz iftar sofrasında bir araya gelen Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, Ramazan Ayı’nda Ortadoğu’da yaşanan onca olumsuzluğa, savaşa ve vahşete rağmen bir arada olmanın, barış içinde yaşamanın ve aynı sofralarda oruç açmanın huzurunu yaşadı. Mekkenur Cami İmamı Halil Öztürk’ün barış dolu yakarışlarına hep bir ağızdan amin diyen yurttaşlar, Ramazan Bayramı’na huzurlu ve barış içinde girmek için dua ettiler. 

Başkan Genç: Savaş çığırtkanlarından ve uyuşturucu lanetinden bir an önce kurtulmamızı diliyorum. 

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Aktan’ın teşekkür konuşmasının ardından mikrofona gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı münasebetiyle tutulan oruçlar ve edilen duaların Allah katında kabul görmesini diledi. Dünyanın başına bela olan savaşların ve bu savaşları körükleyen savaş çığırtkanlarının sonunun geldiği bir dünya dileyen Genç, ülkemizde de son zamanlarda vahim ölçülerde artan uyuşturucu konusuna değindi. Genç; “Bu melanetin bir an evvel gençlerimizi ve çocuklarımızı terk etmesi için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Gücümüz yettiğince savaşımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

İstinye’de kardeşlik şarkıları ve barış türküleri söylendi

İstinye eski tersane alanında konser veren Reyhan Ataman ve Erol Şahin, seslendirdikleri barış ve dostluk şarkılarıyla alanı dolduran Sarıyerlilere huzurlu bir Ramazan akşamı yaşattı. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, her iki sanatçıya da birer teşekkür çiçeği takdim etti.