İftar soframızı Büyükdere ve Kocataş Mahallelerinde kurduk | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İftar soframızı Büyükdere ve Kocataş Mahallelerinde kurduk

12.07.2013
Sarıyer Belediyesi tarafından Büyükdere ve Kocataş Mahallelerinde kurulan iftar sofralarına vatandaş yoğun ilgi gösterdi. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, iftar programına önce Çelik Gülersoy Parkı’ndan başladı. Başkan Genç, ezan okunmadan önce Büyükdere Mahallesi sakinlerini masalarında ziyaret ederek, vatandaşla sohbet etti. Daha sonra Kocataş Camisi bahçesinde kurulan iftar sofrasına konuk olan Başkan Genç’e vatandaşın ve özellikle çocukların ilgisi yoğundu. 

Kocataş Camisi İmamı Yusuf Söğüt’ün yaptığı yemek duasının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Genç, Ramazan ayında bir lokmanın bile paylaşılıyor olmasının büyük önemi olduğunun altını çizdi.

Paylaşılan sofrada nimetin arttığına olan inancını dile getiren Başkan Genç, “Ramazan ayının sadece İslam alemine değil, tüm insanlığa hayırlı, bereketli, sağlıklı bir yaşam getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin, ağzımızın tadının bozulmamasını diliyorum. Allah dualarınızı kabul etsin. Önemli olan sofralarımızı sizinle bir arada paylaşmamızdır. Bir gram lokma bile olsa paylaşmak önemlidir. Paylaşılan sofrada nimetin daha da arttığına inanıyorum. Sizlerin birbirinizle olan dayanışmanız, lokmanızı paylaşmanız önemlidir” dedi. Bir sonra ki gün lokmanın kiminle paylaşılacağının hesabını şimdiden yapmak gerektiğini belirten Başkan Şükrü Genç, şunları söyledi; “Bu tarz toplantılarda sizlerin birbirleri arasında ki sohbetlerin daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Bir sonra ki günün hesabını şimdiden yapmak, özellikle yarın ben lokmamı kiminle paylaşacağınızın hesabını yapmak önem arz edecektir. Elimizden geldiğince, olanaklar çerçevesinde devam etmeye çalışıyoruz. Bizim varımız, yoğumuz sizlersiniz. Halk benim için çok önemli”.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kocataş Camisi bahçesinde ki iftar yemeğinden sonra mahalle esnafını ve kahvehanelerde ki vatandaşı ziyaret etti. Başkan Genç, konuk olduğu bir kahvehane bahçesinde bağlama dinledi.