Başkan, taksicilerin sorunlarını dinledi | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Başkan, taksicilerin sorunlarını dinledi

14.12.2012
İlçedeki esnaf ve zanaatkarlarla sık sık bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, taksicilerle sabah kahvaltısında buluştu. Taksicilerin sorun ve görüşlerini dinleyen Genç, belediye olarak sorunların çözümü yolunda her geçen gün yeni bir adım attıklarını belirtti. 
 
Ferahevler’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda öncelikle söz alan Kâğıthane Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Akın Atlı, taksicilerin ilk planda yer alan sorunları üzerinde durdu. Özellikle işgaliye bedelleri ve korsan taşımacılıkla ilgili yaşanan sıkıntılara değinen Atlı, “Ben 6 yıldır bu görevdeyim. Sarıyer’de ilk kez bir belediye başkanı bizi muhatap aldı. Kendisiyle her zaman görüşebiliyor, sorunlarımızı aktarabiliyoruz. Sarıyer’de pek çok durağa hizmet götüren Sarıyer Belediyesi’ne, tüm meslektaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
Polat Taksi Durağı Başkanı Orhan Aydoğdu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıda durak sahipleri ve taksiciler söz alarak görüş, öneri ve isteklerini belirtti. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gülperi Özdemir’in ruhsat ve işgaliye bedelleri gibi konularda yasal mevzuat ve teknik değerlendirmeler ışığında açıklamalarda bulunduğu toplantıya başkan yardımcıları Adnan Ayber, Mehmet Metilli, Seçkin Özdemir, Recep Yel ve Mustafa Tok; Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri Gökan Zeybek, Erdal Sarıgöl ve Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk de katıldı.
 
“Taksi durakları, kentin mobilyasıdır”
 
Sorunları, sorunların sahipleriyle birlikte, yerinde tespit etmek düşüncesini her zaman yineleyen ve çözüm yöntemlerinin bu düşünceyle biçimleneceğini vurgulayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasına, “Kentin ruhuna, dokusuna uygun şekilde düzenlendiği sürece taksi duraklarını kentin mobilyası olarak görüyorum” diyerek başladı. Sözleriyle, modern şehir yaşamında taksilerin önemini bir kez daha ortaya koyan Genç, sorunların yasal zeminde çözülmesi kadar kamunun yararına çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Başkan Genç ayrıca, Sarıyer Belediyesi’nin örnek uygulamalarından gezici portör muayenesi uygulamasından taksicilerin de yararlanabileceğine işaret etti. Bu konuda, yasal prosedüre uygun bir protokol imzalanması yönünde görüş birliğine varıldı.
 
Onur’un Taksisi programıyla büyük bir dinleyici kitlesinin takdirini kazanan radyocu Onur Sakar ise, geçtiğimiz Ramazan ayında Başkan Genç’le birlikte Üsküdar’da bir taksi durağına gerçekleştirdikleri sahur ziyaretini anlattı. Ünlü radyocu, “Sayın Başkan, her zaman halkın arasında. Her gittiğim yerde kendisinden övgüyle söz ediliyor. Bu da kendisinin ne kadar doğru işler yaptığını gösteriyor. Bırakın Sarıyerlilerin, Üsküdarlı taksicilerin dahi hayranlığını kazanan, yaptıkları alkışlarla karşılanan bir Belediye Başkanı var Sarıyer’in. Ben bir radyocu olarak, halkın sesini yakından duyan biri olarak, Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında vatandaşlardan çok olumlu reaksiyonlar alıyorum. Sayın Şükrü Genç ve ekibine bu nedenle çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Bir teşekkür de Hacı Osman Taksi Durağı’ndan
 
Toplantıda Sarıyer Belediyesi’ne bir teşekkür de Hacı Osman Taksi Durağı Sahibi Savaş Altan’dan geldi. Başkan Genç’in durağa yaptığı ziyarette durağın çevre düzenlemesinin yapımıyla ilgili olarak kendilerine söz verdiğini belirten Altan, verilen sözün tutulduğunu ve kısa bir süre içerisinde durak çevresindeki aksaklıkların giderildiğini vurguladı. 
 
Kahvaltıya Mega Taksi, Polat Taksi, Site Taksi, Büyükdere Taksi, Acıbadem Taksi, Yeniköy İskele Taksi ve Şirket Taksi durağı sahipleri de katıldı.